clanak False

Otvoren turski Kulturno-umjetnički centar

Uz izložbu fotografija turskog umjetnika Sultana Selima Kire, gradonačelnik Milan Bandić pozdravio je prisutne na prigodnoj svečanosti otvorenja turskog Kulturno-informativnog centra. 
06.02.2017.

Uz izložbu fotografija turskog umjetnika Sultana Selima Kire, na prigodnoj svečanosti u Ciboninom prolazu otvoren je turski Kulturno-informativni centar.

Osim gradonačelnika Milana Bandića i predsjednika Udruge hrvatsko-turskog prijateljstva Gorana Beusa Richemberga, otvorenju su prisustvovali i brojni uzvanici, između ostalih Hasim Koca, predstavnik Turske razvojne agencije u Zagrebu, pomoćnici ministra vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske Amir Muharemi i Gordan Bakota, Gunay Babadogan Ertan, otpravnica poslova Republike Turske u Republici Hrvatskoj te Iva Hraste Sočo, pomoćnica ministrice kulture Republike Hrvatske.

Na 25. obljetnicu međunarodnog priznanja Republike Hrvatske od Republike Turske otvaramo ovaj prostor, nadajući se kako će postati mjestom susreta svih prijatelja Turske i gdje će se posjetitelji moći podrobnije upoznati s turskom kulturom i turskom manjinom u Zagrebu. Zahvalio bih svima koji su zaslužni za realizaciju ovog projekta, rekao je gradonačelnik.

Zahvaljujući gradonačelniku na ustupljenu prostoru, Goran Beus Richembergh, predsjednik Udruge hrvatsko-turskog prijateljstva je objasnio kako je ona osnovana radi razvijanja i unaprjeđivanja kulturnih, umjetničkih, gospodarskih i svih drugih kontakata Hrvatske i Turske te poticanja suradnje i prijateljskih veza hrvatskoga i turskog naroda.


Gradske vijesti - 2017.