clanak False

Otvoren Zavod za forenzičku psihijatriju Klinike Vrapče

15.11.2018.
U povodu 139. obljetnice Klinike za psihijatriju Vrapče, ravnatelj bolnice Vlado Jukić, zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Jelena Pavičić Vukičević, ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić otvorili su danas u krugu bolnice novi objekt Zavoda za forenzičku psihijatriju Klinike Vrapče.

Zahvaljujući sredstvima iz europskih fondova i doprinosu Grada Zagreba, danas otvaramo Zavod za forenzičku psihijatriju, projekt na kojem smo radili gotovo 20  godina, istaknuo je ravnatelj Jukić. Na odjelu je smješteno ukupno 70 kreveta u jednokrevetnim i dvokrevetnim sobama, a namijenjen je pacijentima koji već borave u našoj bolnici. Novi prostor omogućit će nam da ostvarimo kvalitetnije liječenje te puno bolje terapijske rezultate pomoću kojih ćemo prosječan boravak pacijenata u bolnici sa dosadašnjih pet godina svest na dvije godine, dodao je ravnatelj.

Otvaranje novosagrađenog Zavoda nije značajno samo za grad Zagreb i zagrebačko zdravstvo, već je značajno  i za cjelokupno zdravstvo Republike Hrvatske, naglasila je zamjenica te dodala da je Grad na čelu sa gradonačelnikom Bandićem davao podršku ovom projektu, od početne ideje pa sve do same izgradnje.  Drago mi je da će Zavod za forenzičku psihijatriju uvelike unaprijediti skrb bolesnika, uključujući terapijske i rehabilitacijske postupke, koji će, kako smo čuli, značajno skratiti vrijeme boravka pacijenata u bolnici.

Ulaganje u obnovu i razvoj sustava zdravstva jedan je od glavnih prioriteta Vlade Republike Hrvatske, istaknula je ministrica Žalac, te dodala da su za projekt izgradnje Zavoda za forenzičku psihijatriju dodijeljena bespovratna sredstva u ukupnoj vrijednosti od 68 milijuna kuna.
 
 
 
 

Gradske vijesti - 2018.