clanak False

Otvorene rekonstruirane ulice u centru grada - Medulićeva i Nazorova

21.07.2019.
Gradonačelik Milan Bandić, sa suradnicima, pustio je u promet, rekonstruirane Medulićevu i Nazorovu ulicu.

Radovi na Medulićevoj ulici, koji su započeli 11. srpnja, obuhvatili su sanaciju kolnika u dužini 300m, od Prilaza Gjure Deželića do Ilice. Vrijednost tih radova iznosila je 500 tisuća kuna. Tehnički direktor Zagrebačkih cesta Josip Turković naglasio je da je izvršena kompletna obnova Medulićeve, izvršena je sanacija prijekopa, isfrezan je stari asfalt površine 1800m, ugrađena su dva nova sloja asfalta, na što je utrošeno oko 750t asfalta, popravljeni su rubnjaci, zamijenjeni stari poklopci te je obnovljena horizontalna signalizacija.

Rekonstrukcija Nazorove je također obuhvaćala sanaciju kolnika, u dužini 1400m, od Britanskog trga do Tuškanca. Radovi su započeli 8. srpnja, a vrijednost je 1,7 milijuna kuna. 
Rekonstrukcija ove ulice je također iz ljetnog programa radova, rekao je Turković dodavši kako su i ovdje izvršeni radovi frezanja asfaltnog zastora, ugrađena su dva sloja asfalta, nosivi i habajući, ukupno 2300t. Zamijenjeni su kanalski poklopci i slivničke rešetke, njih oko 80, popravljeni su oštećeni betonski rubnjaci i iscrtana je horizontalna signalizacija. 

Gradonačelnik Bandić, zadovoljan viđenim, najavio je da će sutra rano ujutro započeti obnova Aleje Bologne.

Gradske vijesti - 2019.