clanak False

Otvorenje adaptirane sportske dvorane OŠ Izidora Kršnjavoga

05.09.2018.
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, u društvu dvoje prvašića, otvorio je jutros  kompletno obnovljenu sportsku dvoranu OŠ Izidora Kršnjavoga.

Zahvalivši svima koji su sudjelovali u obnovi sportske dvorane koja je od izuzetne važnosti za učenike koji svakodnevno vježbaju i treniraju u njoj, gradonačelnik Bandić zaželio je uspješnu školsku godinu svim učenicima i njihovim učiteljima.

Ravnateljica Škole Lidija Sosa Šimenc istaknula je da je vrlo bitno da učenici steknu navike zdravog življenja, a jedna od njih upravo je bavljenje sportom i tjelovježbom. Dugi niz godina naši učenici postižu odlične rezultate na brojnim sportskim natjecanjima, a gotovo svi učenici uključeni su u barem jednu sportsku aktivnost, rekla je ravnateljica te dodala da im učitelji i profesori daju veliku podršku i maksimalno izlaze u susret. Sigurna sam da će rezultati biti još i bolji sada kada imaju puno bolje uvjete za treniranje.

Radovi na dvorani trajali su godinu dana, a ukupna vrijednost iznosi šest milijuna kuna bez pdv-a. U vrijeme radova uz prethodnu suglasnost roditelja djeca su bila na srednjoškolskom igralištu, a tijekom zimskog perioda organizirana su im predavanja o zdravom življenju, sportskim navikama i sportskoj kulturi.

Škola broji 560 učenika u 24 razredna odjela u matičnoj školi i 200 učenika u 8 razrednih odjela u Školi u bolnici Klinike za dječje bolesti Zagreb u Klaićevoj te 16 učenika u Klinci za tumore u Ilici.
 
 

 

Gradske vijesti - 2018.