clanak False

Otvorenje festivala Cest is d best

01.06.2018.
Gradonačelnik Milan Bandić otvorio je na Trgu Petra Preradovića 22. međunarodni ulični festival  Cest is d'Best na kojem, od 30. svibnja do 3. lipnja, nastupa oko 500 performera, glazbenih, scenskih i likovnih umjetnika.

Pozvavši sugrađane i posjetitelje Zagreba da se pridruže sljedećih dana perfomerima na gradskim ulicama i trgovima,  gradonačelnik je čestitao organizatorima na glazbenoj, kulturnoj i turističkoj izvrsnosti Festivala.

U pet dana ovog tradicionalnog Festivala, na osam lokacija u gradu (Trg bana Jelačića, Cvjetni trg, Zrinjevac, Strossmayerovo šetalište, u Bogovićeva i Tkalčićeva ulica, Europski trg i kod Muzeja suvremene umjetnosti) odvija se program koji izvode umjetnici z Južne Koreje, Brazila, Francuske, Belgije, Japana, Rumunjske, Srbije, Argentine, Italije, Australije, Španjolske, Venezuele, Britanije, Makedonije, Hrvatske.

Cest is d′Best međunarodni je ulični festival u Hrvatskoj koji kulturu i umjetnost iz kazališnih, galerijskih i koncertnih prostora preslikava na zagrebačke trgove, ulice i parkove te javnosti besplatno omogućava uživanje u kulturnim i umjetničkim događajima.

Gradske vijesti - 2018.