clanak False

Pakračko - slavonski Episkop kod gradonačelnika

11.02.2019.
Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić primio je danas u Gradskoj upravi Parkračko – slavonskog Episkopa Jovana Ćulibrka, mitropolita Ljubljansko-zagrebačkog Porfirija Perića i tajnika Episkopa slavonskog oca Đorđa Teodorovića.

Na sastanku se među ostalima razgovaralo i obnovi episkopske knjižnice u Pakracu koja je, kako je naglasio episkop Ćulibrk, jedinstvena kako po svojoj rukopisnoj zbirci tako i po svojoj zbirci ranih tiskanih knjiga.

Sva naša stratišta iz povijesti od II. Svjetskog rata, preko Jasenovca i Bleiburga pa sve do Domovinskog rata treba evangelizirati, a ne politizirati i ova je posjeta na tom tragu, rekao je gradonačelnik Bandić i obećao gostima da će Grad sudjelovati u obnovi tog međunarodnog kulturnog i duhovnog centra.  Pri tome ćemo poštivati sve gradske odluke, proceduru i pozitivne zakonske propise. Ovdje nije riječ samo o svetosti već i o kulturi ne samo pravoslavlja nego svehrvatskoj kulturi.
Evanđeoski je praštati a konačni cilj je pomirenje među crkvama i narodima na ovim prostorima. Ako uspijemo i jedan korak ka tome napraviti ja ću biti sretan
, zaključio je na kraju gradonačelnik.

Episkop Ćulibrk je dodao kako treba težiti ka tome da svi kršćani djeluju zajedno.  Pakrac će upravo biti primjer kako se brinemo o zajedničkoj budućnosti. Hvala gradonačelniku na pomoći i njegovoj dobroj volji da pomogne u ovom našem naumu, dodao je

Gradske vijesti - 2019.