clanak False

Počeo Zagreb Classic 2023.

21.06.2023.
Ljetna zagrebačka noć bila je kulisa otvorenju 6. izdanja festivala Zagreb Classic, kojem su, uz brojne sugrađane i turiste, prisustvovali i zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević te njegov zamjenik Luka Korlaet sa svojim suradnicima. Na pozornici pod zvijezdama Zagreb Classic otvoren je programom „San ljetne noći“ u izvedbi Simfonijskog orkestra HRT-a, sopranistice Josipe Bilić i ansambla Baleta zagrebačkog HNK uz vodstvo maestra Martina Yatesa.

"Ovo je festival koji obuhvća koncerata različitih žanrova, od filmske glazbe i mjuzikala do opere i baleta. te je jedini festival gdje u najužem centru grada možete sjesti na travu s obitelji, prijateljima i kućnim ljubimcima te uživati u sjajnim koncertima", rekao je gradonačelnik Tomašević uoči početka Festivala.

Festival Zagreb Classic održava se u organizaciji Grada Zagreba, Turističke zajednice grada Zagreba i partnera te označava početak bogatog kulturnog zagrebačkog ljeta.
Posjetitelji u vrhunskoj klasičnoj glazbi na otvorenom mogu uživati na osam besplatnih koncerata od 21. lipnja do 1. srpnja, s početkom u 21:00 sat. Na ovogodišnjem festivalu Zagreb Classic nastupit će Cameristi della Scala, Cine y Tango, Zagrebačka filharmonija, Zagrebački solisti koji obilježavaju 70. godišnjicu osnutka, Jazz orkestar HRT-a, solisti Opere HNK u Zagrebu i drugi, a cijeli program dostupan je na https://www.infozagreb.hr/zagreb-classic.

Gradske vijesti