clanak False

Početak radova na rekonstrukciji i dogradnji OŠ dr. Vinka Žganca

31.10.2017.

Rano jutros, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, obišao je Osnovnu školu dr. Vinka Žganca gdje su počeli radovi na  rekonstrukciji i dogradnji.

Radi se o dogradnji devet novih učinioca i rekonstrukciji starog dijela škole u okviru kojega će se neke učionice spajati, a neke smanjivati, rekla je Tatjana Operta, pomoćnica pročelnika GU za prostorno uređenje, te dodala da će se mijenjati postojeći krov i uvoditi plinske instalacije. Vrijednost investicije čiji će radovi trajati 14 mjeseci iznosi 17 milijuna kuna.

U ovom dijelu grada broj učenika je iz godine u godinu sve veći i iz tog razloga bilo je nužno proširiti školu koju trenutno pohađa 730 učenika te im stvoriti što bolje uvjete školovanja,  rekao je Ivica Lovrić, pročelnik GU za obrazovanje, kulturu i sport.

Renata Cindrić, ravnateljica škole istaknula je da škola ima 34 razredna odjela, a s izgradnjom novih učionica rasteretit će kabinete u kojima se nastava održava, dobit će odgovarajuću knjižnicu i informatičku učionicu  te blagovaonicu u kojoj će djeca objedovati.
 
 

Gradske vijesti - 2017.