clanak False

Početak rekonstrukcije raskrižja Bukovačka - Petrova - Prilesje i izgradnja Spojne ceste između Bukovačke i Prilesja

18.05.2017.

Gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, prisustvovao je jutros početku radova na rekonstrukciji raskrižja Bukovačka – Petrova – Prilesje i izgradnji Spojne ceste 2 između Bukovačke ulice i Prilesja.

U sljedeća tri mjeseca ovdje će se izvoditi radovi u tri faze. Izgradnja Spojne ceste između Bukovačke i Prilesja je prva faza, postavljanje horizontalne i vertikalne signalizacije na raskrižju novouređene Spojne i Bukovačke ceste druga, i treća faza je rekonstrukcija raskrižja Bukovačka-Petrova-Prilesje, rekao je gradonačelnik Bandić.

Spojna cesta, dužine 220 metara, predviđena je za jednosmjerni promet duž čitave trase u širini kolnika od 6 metara i obostranog pješačkog hodnika širine 1,5 m.

Na spojnoj cesti prvo će se izgraditi javni kanal odvodnje, a nakon toga se ide na kolničku konstrukciju i postavljanje nove rasvjete, rekao je predsjednik Vijeća Gradske četvrti Maksimir Stanko Gačić istaknuvši kako je raskrižje Bukovačke, Petrove i Prilesja jedno od gorućih problema, kada je riječ o prometu u gradu Zagrebu. Uvjeren sam da će novo prometno rješenje biti puno kvalitetnije nego što je danas.

Umjesto postojećeg standardnog rotora na križanju Petrove, Bukovačke i Ulice Prilesje predviđa se izvedba „većeg“ rotora koji zapravo predstavlja jednosmjerni produženi kružni tok koji svojom dužinom rasterećuje i teče Ulicom Prilesje od Petrove na sjeveroistok prema budućoj Spojnoj ulici 2, zatim na istok Spojnom ulicom 2 do Bukovačke ulice, te zaključno Bukovačkom ulicom na jug do Petrove ulice.
Projekt osim područja rotora obuhvaća uređenje južnog dijela Bukovačke do Benkovićeve ulice.

Gradske vijesti - 2017.