clanak False

Posjet djeci iz Srebrenice koja ljetuju u Novom Vinodolskom

06.07.2017.
Uz pjesmu Serbus dragi Zagreb moj i uz plesne točke, djeca i mladi iz Srebrenice su dočekali gradonačelnika Milana Bandića u Domu Crvenog križa u Novome Vinodolskom gdje već šestu godinu zaredom borave na sedmodnevnome ljetovanju u organizaciji Grada.

Drago mi je što imate priliku uživati u ljepotama našeg mora te vjerujem kako ćete ovdje pronaći snagu i inspiraciju za sve životne izazove koji su pred vama, rekao je gradonačelnik Bandić i zaželio je svojim gostima da u svoje domove ponesu ljubav i lijepe uspomene. Naglasio je da se otkada je na čelu Grada Zagreba zalaže za načela koja doprinose mirnomu i skladnomu suživotu svih nacionalnih manjina, a čemu upravo svjedočimo u Novome Vinodolskom, te da su prijateljstvo i razumijevanje koja se razviju u djetinjstvu bogatstvo za cijeli život.

Riječ je o nastavku prijateljske suradnje Zagreba i Srebrenice, a u čijem sklopu u Novome Vinodolskom trenutno ljetuje 100 djece.

U posjetu su bili: riječki imam Hajrudin Mujkanović i Nermin Omerović u svojstvu izaslanika muftije Aziza ef. Hasanovića, Nerica Bender Adlagić, druga tajnica u Veleposlanstvu Bosne i Hercegovine i Vladimir Žiža, predsjednik udruge Klisa iz Srebrenice koja pomaže u organiziranju ljetovanja za djecu.

U Novome Vinodolskome uz gradonačelnika su bili: Elizabeta Knorr iz Sektora za promicanje ljudskih prava, ravnopravnosti spolova, odnosa s nacionalnim manjinama i vjerskim zajednicama i razvoj civilnog društva, Gzim Redžepi i Slaven Antolić iz Gradskog ureda za zdravstvo, Biserka Bucković, posebna savjetnica gradonačelnika za društvene djelatnosti i Zdenko Antunović, predsjednik Zagrebačkoga sportskog saveza.

Gradske vijesti - 2017.