clanak False

Posjet djeci iz Vojvodine i Sarajeva koja, u organizaciji Grada, ljetuju u Novom Vinodolskom

24.08.2017.
Gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima,posjetio je djecu iz Vojvodine i Sarajeva te djecu tražitelja međunarodne zaštite koja, u organizaciji Grada Zagreba, ljetuju u odmaralištu Crvenog križa grada Zagreba u Novom Vinodolskom.

U Novom Vinodolskom trenutno ljetuje 75 učenika koji pohađaju nastavu na hrvatskom jeziku u Republici Srbiji. Dio je to projekta koji već petu godinu financiraju i realiziraju Grad Zagreb, Crveni Križ i nacionalno vijeće, a s ciljem boljeg upoznavanja domovine. Ovakvo druženje djece razvija svijest pripadnosti narodu, stječu se prijateljstva, koja su neprocjenjiva, rekao je Darko Šarić Lukendić, predsjednik izvršnog odbora Hrvatskog nacionalnog vijeća u Subotici.

Ovdje već niz godina demonstriramo veliko zagrebačko srce, pružajući djeci gostoprimstvo u Novom Vinodolskom. Trenutno sada ljetuju djeca iz Sarajeva, Vojvodine i djeca tražitelji međunarodne zaštite, istaknuo  je gradonačelnik Milan Bandić.

Ravnatelj Crvenog križa grada Zagreba Petar Penava naveo je da u okviru sedmodnevnog besplatnog ljetovanja djeca imaju 24-satni stručni pedagoški nadzor i zdravstvenu skrb, kao i brojne obrazovne, kulturne, zabavne i sportske programe.
Grad je ove godine izdvojio oko 2,5 milijuna kuna za ljetovanje oko 1900 djece iz obitelji slabijeg socijalnog stanja, djecu s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom, djecu branitelja kao i ljetovanje djece iz drugih gradova hrvatske i susjednih zemalja.
 

Gradske vijesti - 2017.