clanak False

Predstavljanje projekta Pomocnici u nastavi

25.05.2018.
U Osnovnoj školi „Kajzerica“ danas je predstavljen projekt Pomoćnici u nastavi / stručni komunikacijski posrednici kao potpora inkluzivnom obrazovanju, faza III

Riječ je o projektu kojim Grad Zagreb nastoji unaprijediti i povećati uključivanje učenika s teškoćama u razvoju u proces obrazovanja u mjestu njihovog prebivališta, u njima primjerenim programima školovanja.

Na ovaj smo Projekt doista ponosni i njime pokazujemo da držimo korak s vremenom. Trebamo biti ponosni na to što su Grad Zagreb, kao nositelj, i 36 osnovnih i srednjih škola kroz Projekt omogućili socijalizaciju i integraciju djece s teškoćama u razvoju u redovni obrazovni sustav, rekla je zamjenica gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević, zahvalivši se svima koji su pomogli u realizaciji.

Nakon predstavljanja, zamjenica je, zajedno s pročelnicom Ureda za programe i projekte Europske unije Mirjanom Zubak i pomoćnicom pročelnika za odgoj i obrazovanje Katarinom Milković, uručila 36 edukativnih pomagala ravnateljima škola partnera.

Grad Zagreb je već četvrtu godinu zaredom nositelj ovog EU projekta koji će se provoditi tijekom 4 školske godine u 36 škola Grada, a u koji će biti uključeno 280 djece, 169 pomoćnika u nastavi i 6 stručnih komunikacijskih posrednika. Ukupna vrijednost je 31.711.260,00 kuna, od čega je 20.000.000,00 kuna osigurano iz Europskog socijalnog fonda, a Grad Zagreb sufinancira s iznosom od 11.711.260,00 kuna.

Gradske vijesti - 2018.