clanak False

Predstavljen novi broj dvojezične talijansko-hrvatske revije MM - Minoranze - Manjine

16.05.2017.
U nazočnosti gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića, veleposlanika Republike Italije u RH Nj. E.  Adriano Chiodi Cianfarani, te direktorice Turističke zajednice grada Zagreba Martine Bienenfeld, u gradskoj palači Dverce predstavljen je novi broj dvojezične talijansko – hrvatske revije MM – Minoranze – Manjine, inicijatora i urednika Silvija Tomaševića.

Govornici su istaknuli važnost časopisa koji povezuje dva prijateljska naroda, ali i vrijednost koju hrvatska i talijanska nacionalna manjina predstavljaju za zemlju u kojoj žive.

I ovaj, 7. broj bavi se gospodarskom, kulturnom i političkom suradnjom Hrvatske i Italije. Nova revija MM obrađuje, uz ostalo, teme o novim tehnologijama, proizvodnji energije iz obnovljivih izvora, ženama koje su pokrenule održivi razvoj hrvatskih otoka.

Gradonačelnik Milan Bandić za MM govori o novootvorenom Tehnološkom parku, racionalnom korištenju energije i primjeni novih zelenih tehnologija. Također, časopis donosi i popis događanja koja će se u Zagrebu, čija turističko-kulturna ponuda privlači godišnje više od milijun turista, održavati sljedećih mjeseci.
 

Gradske vijesti - 2017.