clanak False

Predstavljen Program poludnevnog boravka i psihosocijalne podrške za osobe s intelektualnim oštećenjima

20.06.2017.
Zamjenica gradonačelnika Olivera Majić danas je prisustvovala na predstavljanju Programa poludnevnog boravka i psihosocijalne podrške za osobe s intelektualnim oštećenjima, a što ga već šest mjeseci provodi Gradsko društvo Crvenog križa Zagreb.

Rad s osobama s intelektualnim oštećenjima je specifičan oblik rada i svakodnevno ulaganje napora u strukturu i repetitivnost, rekla je zamjenica Majić te je naglasila veliku važnost projekta s obzirom na djelatnosti i aktivnosti koje se unutar Programa provode, a temelje se na zaštiti, poštivanju i uvažavanju izbora i prava korisnika, na poštivanju njihova dostojanstva te na pravu odlučivanju o vlastitome životu.

Petar Penava, ravnatelj Crvenog križa Zagreb je istaknuo kako se Program provodi na 5 lokacija u gradu Zagrebu, a prostore u Novome Zagrebu i Trešnjevci je Crvenomu križu dodijelio Grad uvažavajući potrebe i specifičnosti svakog korisnika, a s namjerom da se što većemu broju omogući uključivanje i sudjelovanje u životu zajednice.

U provedbi Programa se koriste suvremene i dokazano dobre metode, sredstva i tehnike za pružanje što učinkovitije podrške korisnicima, a provode se grupno, u paru, individualizirano i individualno. Uvijek su prilagođene potrebama i mogućnostima korisnika, u skladu s njegovim željama i interesima, objasnio je ravnatelj Penava.
 

Gradske vijesti - 2017.