clanak False

Predstavljena koncertna sezona 2017. / 2018. Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog i Zagrebačke filharmonije

19.05.2017.
Na konferenciji za novinare u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski danas je predstavljena koncertna sezona 2017. / 2018. Zagrebačke filharmonije i Koncertne dvorane Vatroslav Lisinski. Sezonu su u nazočnosti gradonačelnika predstavili  ravnatelj Dvorane Dražen Siriščević i ravnatelj Filharmonije Mirko Boch, u društvu s maestrom Davidom Danzmayrom te šefom dirigenta Zagrebačke filharmonije i pijanistom Vladimirom Krpanom.
 
Drago mi je da smo danas svi zajedno ovdje u društvu s renomiranim umjetnicima. Ja nemam baš sluha za glazbu, ali imam za ono što je lijepo i dobro, rekao je gradonačelnik Bandić te usput u šali dodao kako će Lisinski i Filharmonija od 1. rujna ove godine dobiti konkurenciju jer će se u bivšoj kavani Corso otvoriti Cabaret Jazz Club.

Lisinski preko duge ili Sve boje glazbe, sviđalo se to vama ili ne novi je slogan s kojim Dvorana potvrđuje svoju širinu i otvorenost za sve ljude različitog glazbenog ukusa.

Raznoliki koncertni program dokazuje još jednom da imamo ponudu koju nitko ne može nadmašiti, bez alternative i konkurencije s najvećim svjetskim orkestrima, dirigentima, solistima i hrvatskom glazbenom reprezentacijom, rekao je ravnatelj Siriščević posebno se zahvalivši Gradonačelniku i Gradu Zagrebu što nisu štedjeli kada je trebalo podržati glazbene događaje u Lisinskom.

Čak 14 veličanstvenih koncerata održat će se ove godine u sezoni ciklusa Lisinski subotom, te još dva glazbena programa: operni ciklus Lisinksi arioso i novi ciklus posvećen mladim glazbenicima Lisinski Gaudeamus.

Ivo Pogorelić, Stefan Milenkovich, Stjepan Hauser, Emmanuel Pahud, Oliver Dragojević, Amira Medunjanin…samo su neka od eminentnih imena koje će Zagrebačka filharomonija i njezin šef dirigent David Danzmayr ugostiti u novoj sezoni, rekao je ravnatelj Filharmonije Mirko Boch.

Poseban glazbeni doživljaj na konferenciji je pripremila pijanistica Martina Filjak koja je za ovu prigodu svirala na novom glasoviru Steinway & Sons.
 
 

Gradske vijesti - 2017.