clanak False

Predstavnici Rotary Districta 1913 Croatia kod gradonačelnika

29.01.2019.
Jutros je u zgradi Gradske uprave zagrebački gradonačelnik Milan Bandić primio predstavnike Rotary Districta 1913 Croatia koje su predvodili guverner Darko Tipurić te zamjenik i prvi hrvatski guverner Rotary Districta Ivo Husić.

Delegacija je gradonačelniku Bandiću uručila posebno priznanje Paul Harris Fellow za doprinos razvoju rotarijanstva u Hrvatskoj, a koje u ožujku ove godine obilježava 90-tu godinu djelovanja.

Gradonačelnik Bandić je istaknuo da  će Grad Zagreb rado biti pokrovitelj proslave 90. godišnjice rotarijanstva u Hrvatskoj. Mi zapravo radimo isti posao, živimo socijalnu osjetljivost ovoga grada, živimo ovaj grad, živimo dobro ljudima koji su u potrebi, što je u filozofiji rotarijanstva. Hvala puno za značku, to je priznanje, ali i obaveza, zaključio je gradonačelnik.

Zahvaljujem gradonačelniku što je prihvatio pokroviteljstvo nad proslavom naše obljetnice. Mi smo jedan od najstarijih europskih gradova koji je utemeljio rotary-pokret. U Hrvatskoj trenutno djeluje 56 rotary-klubova koji s 1 500 rotarijanaca uspješno mijenjaju svijet i oblikuju budućnost nabolje, rekao je guverner Darko Tipurić.

Guverner Tipurić je također  dodao kako je na današnjem susretu dogovoreno da Grad Zagreb daje potporu projektu STEM revolucija – razredna nastava kako bi se od prvoga do četvrtog razreda uvela STEM edukacija u sve škole u Hrvatskoj.
 
 

Gradske vijesti - 2019.