clanak False

Predstavnici Udruge pogrebnika kod gradonačelnika

09.02.2021.
Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, sa suradnicima, održao je u Gradskoj upravi radni sastanak s predstavnicima Udruge pogrebnika predvođenima predsjednikom udruge Ratkom Medencem.

Na sastanku se raspravila problematika poslovnih odnosa članova Udruge pogrebnika i Gradskih groblja te cjenika usluga Gradskih groblja koji je trenutno na snazi.

Uz niz operativnih aktivnosti u cilju unapređenja suradnje s članovima Udruge pogrebnika i poboljšanja usluga prilikom organizacije posljednjeg ispraćaja, ukopa ili kremacije raspravljena je i mogućnost korekcije cijena usluga Gradskih groblja koje se odnose na komunalne djelatnosti.

Cijene komunalnih usluga Gradskih groblja prije zadnje korekcije u rujnu 2019., nisu se mijenjale više od 12 godina te je postojala poslovna opravdanost korekcije cijena u smislu financijske održivosti komunalne usluge. Ipak, imajući u vidu trenutnu nepovoljnu ekonomsku situaciju izazvanu pandemijom bolesti COVID-19, a također i razornim potresima u 2020. godini, pristupilo se ponovnoj korekciji cijena komunalnih usluga Gradskih groblja.

S ciljem smanjenja financijskog opterećenja obiteljima preminulih, prosječne cijene ukopa, ispraćaja i kremacija smanjit će se do daljnjeg za 20% u prosjeku, što u apsolutnom iznosi od 600,00 kn do 800,00 kn po ispraćaju. Novi cjenik stupa na snagu 15. veljače 2021.

Uz gradonačelnika, sastanku su prisustvovali: predsjednica Uprave Zagrebačkog holdinga Ana Stojić Deban, v.d. voditelja podružnice Gradska groblja Roko Gruja te pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša Mirka Jozić.

Sastanku su prisustvovali, uz g. Medenca, i predsjednik te potpredsjednik Upravnog odbora Udruge pogrebnika Dalibor Božan i Zoran Žic.
 

Gradske vijesti - 2021.