clanak False

Press konferencija Stožera Civilne zaštite Grada Zagreba

25.08.2020.
Tijekom jučerašnjeg dana u Zagrebu je zabilježeno  30-ak novih slučajeva zaraze koronavirusom, rečeno je na današnjoj konferenciji za medije Stožera Civilne zaštite Grada Zagreba.

Ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" Zvonimir Šostar je izvijestio je da je jučer obavljeno 360 testiranja, a u samoizolaciju je upućeno 129 osoba.

Od novooboljelih, 14-ero su kontakti s ranije zaraženim osobama, 6-ero ih je nejasne anamneze, za dvoje je epidemiološka obrada u tijeku, dok ih se sedmero povezuje s boravkom na godišnjem odmoru.

Na zagrebačkome području trenutno je aktivno 578 slučajevaa, a 1 229 osoba je u samoizolaciji. Dosada je izliječeno ukupno 1 375 osoba.

„Tijekom dana očekujemo rezultate uzoraka obrađenih i u drugim ustanovama pa je sutra realno očekivati povećanje broja novooboljelih u odnosu na danas. Postigli smo da se obrada uzorka sada može očekivati za 24 do 36 sati“, rekao je ravnatelj Šostar.
Zamjenica gradonačelnika doc. dr. sc. Olivera Majić još je jednom zahvalila predstavnicima medija i svima koji prate koronakrizu te onima koji građane pravovremeno informiraju o svemu što je  relevantno za svakodnevno funkcioniranje grada.

Odgovarajući na pitanja novinara, pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić je najavio da će Grad Zagreb, u skladu s uputama Ministarstva znanosti i obrazovanja, za učenike osnovnih i srednjih škola te zaposlenike osigurati maskice.

Dario Krnjaković iz Komunalnog i prometnog redarstva je izvijestio da je tijekom jučerašnjeg dana s 97 lokacija prikupljeno 107 tona građevinskog otpada.

Gradske vijesti - 2020.