clanak False

Press konferencija Stožera civilne zaštite Grada Zagreba

08.09.2020.
U protekla 24 sata na zagrebačkome području su zabilježena 53 nova slučaja pozitivna na koronavirus, a testirane su 804 osobe, izvijestili su danas na konferenciji za novinare Stožera civilne zaštite Grada Zagreba.

Zamjenica ravnatelja NZJZ Dr. Andrija Štampar Sandra Šikić je kazala da je 24-ero novozaraženih bilo u kontaktu s prethodno oboljelima, 13-ero ih je nepoznate epidemiološke anamneze, 8-ero se zarazilo na godišnjem odmoru, za 7-ero je obrada u tijeku te je jedan s Kosova. Aktivan je 581 slučaj, a za 1 609 je određena samoizolacija.

Zamjenica gradonačelnika doc. dr. sc. Olivera Majić je prisutnim predstavnicima medija zahvalila na praćenju konferencije Stožera te je još jednom pozvala sve sugrađanke i sugrađane da se pridržavaju epidemioloških mjera opreza.

Na upit novinara o prostorima školskih dvorana kojima se koriste sportski klubovi, pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić je rekao da je dogovoreno da se koriste isključivo u terminima kada učenici nisu u školi te da će se prije i nakon klupskih aktivnosti dezinficirati. Također je dodao da će se troškovi dezinfekcije financirati iz sredstava koje škole dobiju od zakupa prostora. Sukladno dogovoru s ravnateljem HZJZ Krunoslavom Capakom, o tome je obaviješten ministar obrazovanja i znanosti Radovan Fuchs.

Iz Komunalnog i prometnog redarstva je rečeno da je jučer sa 66 lokacija prikupljeno 110 tona građevinskog otpada.
 

Gradske vijesti - 2020.