clanak False

Prezentacija rješenja brtvljenja poklopaca uličnih šahtova

09.11.2017.

U Desprimskoj ulici kod Doma  umirovljenika Villa Brezovica, u nazočnosti zagrebačkoga gradonačelnika Milana Bandića i njegovih suradnika održana je prezentacija novog rješenja za brtvljenje poklopaca uličnih šahtova čime se smanjuje buka odnosno lupanje poklopaca prilikom prelaska vozila preko šahtova.

S obzirom da građani mjesecima ukazuju na problem poklopaca na šahtovima, posebno noću kada utihne gradska vreva, tražimo optimalno rješenje koje će zadovoljiti sve zadane karakteristike da ti poklopci vibriraju, a pritom ne stvaraju buku, odnosno lupaju, rekao je gradonačelnik Bandić nakon prezentacije. Do nove godine imat ćemo još nekoliko prezentacija, a potom po ocjeni struke napravit ćemo tendere i raspisati natječaj za najbolje rješenje,dodao je gradonačelnik.

Postupak sanacije poklopaca koji smo danas vidjeli je jednostavan i brz proces, očisti se ležište i sam poklopac, a zatim nanese pasta – dvokomponentna tvrda plastika koja podnosi i najteža opterećenja, objasnio je voditelj Zagrebačkih cesta Ante Todorić.  

Gradske vijesti - 2017.