clanak False

Prijem za rukometne reprezentacije na pijesku

27.06.2017.
Gradonačelnik Milan Bandić je zbog odličnih rezultata ostvarenih na netom završenom Europskom prvenstvu, a koje se igralo na rekonstruiranim i novoizgrađenim pješčanim terenima ŠRC Jarun, primio članove seniorskih reprezentacija Hrvatske u rukometu na pijesku te predstavnike Hrvatskog rukometnog saveza.

Na svečanome prijemu u palači Dverce gradonačelnik je za sudjelovanje i promicanje ovoga mladog, uskoro olimpijskog sporta, rukometašicama i rukometašima uručio prigodne darove Grada, inače pokrovitelja EP u Zagrebu.

Hrvatska ženske reprezentacija se od prvenstva oprostila već u prvoj fazi natjecanja, ali je demonstrirala borbenu i dopadljivu igru, dok je muška reprezentacija kao aktualni svjetski prvak i četverostruki branitelj naslov europskog prvaka osvojila brončanu medalju pred domaćom publikom na Jarunu.

Gradonačelnik je istaknuo da im taj rezultat, iako ispod njihova očekivanja, može biti motiv za obranu naslova svjetskog prvaka na Svjetskome prvenstvu u Rusiji 2018.

Zlatnu medalju je osvojila španjolska reprezentacija u finalnoj utakmici protiv Rusije, dok je Norveška u konkurenciji rukometašica osvojila zlato pobjedom nad Poljskom.

Gradske vijesti - 2017.