clanak False

Primorska ulica puštena u promet

27.08.2017.
Nakon gotovo tri mjeseca radova, za promet je otvorena obnovljena Primorska ulica , dionica iz smjera istoka, od Klaićeve ulice do Ilice, dugačka 380 metara.
Ispričavamo se stanovnicima  Primorske zbog dužine trajanja radova. No trebalo je sve iskopati i popraviti jer se na ovome potezu nije  radilo ništa gotovo 30 godina. Sada je ovdje sve uređeno i popeglano  po pravilima igre, rekao je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić

U sklopu rekonstrukcije Primorske ulice izvršena je rekonstrukcija svih prometnih površina. Prije svega, kolnik  je prenamijenjen u cestu za mješoviti promet.  Napravljena su više od 104 parkirna mjesta te su uređeni nogostupi. Revitalizirane su sve komunalne instalacije, kazao je Krunoslav Tepeš, pomoćnik pročelnika Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet.

Kako bi se urbani identitet i funkcionalnost  prometnice dodatno povećao, izvedeno je  25 otoka u koje će najesen postaviti sadnice. Predviđena je i postava podzemnih spremnika za razvrstavanje otpada čija se ugradnja planira kroz mjesec dana.
Privremeno je stavljen nadzemni zeleni otok, a ugradnju podzemnih spremnika  očekujemo krajem  devetog ili u prvoj polovini desetog mjeseca. Bit će to spremnici tipa zelenog otoka pa  će na vanjskoj površini naši sugrađani imati otvore kroz koje će moći ubacivati otpad, pojasnila je voditeljica podružnice Čistoće, Marina Lovrečki
Lovrečki je dodala da je uz Kranjčevićevu, Primorska ulica treća lokacija koja je predviđena za podzemne spremnike za razvrstavanje otpada, a prema planu poslovanja, za podzemne spremnike je predviđeno više gradskih lokacija.

Gradske vijesti - 2017.