clanak False

Promocija albuma "Croatian Heritage"

04.03.2020.
Promocija novoga studijskog albuma "Croatian Heritage" čelistice Ane Rucner održana je danas u nazočnosti gradonačelnika Milana Bandića. Ovim albumom poznata hrvatska umjetnica slavi prirodne ljepote i običaje Hrvatske i Zagreba, a njezin desetogodišnji rad na albumu bio je inspiriran stvaranjem i obrađivanjem hrvatskih skladbi radi promocije Republike Hrvatske i njezinoga glavnog grada.

Gradonačelnik Milan Bandić zahvalio je čelistici s međunarodnom karijerom na neumornome promoviranju Hrvatske, počev od Dalekog istoka pa sve do Vancouvera. ''Naše, a svjetsko! Tim bi riječima opisao našu Anu", rekao je gradonačelnik Bandić te je dodao da je glazba umjetnički jezik koji povezuje ljude diljem svijeta.

Ana je sa suradnicima obišla cijelu Hrvatsku i spojila je sve regije predstavljajući blago svih krajeva u zanimljivome glazbenom izričaju. ''Ovaj album je drugačiji od ostalih zato što svaki glazbeni broj sa sobom nosi vizualno iskustvo. Slušatelj se preko linka koji se nalazi uz svaku skladbu i s pomoću pametnog mobitela može upoznati s motivima Istre i Opatije, Dubrovnika i Sinja, Zagreba te sjevera Hrvatske i Slavonije.''

Ana je surađivala sa Zagrebačkom filharmonijom, Stjepanom Večkovićem, Zborom Ivana Gorana Kovačića, klapom Sinj, Matejem Meštrovićem, Hrvatskim kulturno-umjetničkim društvom Osijek 1862 te Folklornim ansamblom Linđo.

Dio zarade od prodaje CD-a je namijenjen "Zakladi Ivan Bulić" koja trajno podupire obrazovanje i usavršavanje mladih koji ostvaruju zapažene rezultate te pomaže humane ideje za koje se Ivan Bulić u svome životu, obrazovanju i radu zalagao.
 

Gradske vijesti - 2020.