clanak False

Proslava 100. rođendana gospođe Krbot

U Domu za starije i nemoćne osobe Dubrava, gospođa Vera Krbot  proslavila je 100. rođendan koji joj je čestitao i gradonačelnik Bandić.
17.02.2017.
U veseloj atmosferi, uz pjesmu, tortu i šampanjac danas je u Domu za starije i nemoćne osobe Dubrava –  Zagreb svoj stoti rođendan proslavila naša sugrađanka, gospođa Vera Krbot. 

Uz rodbinu i prijatelje, proslavi gospođe Vere pridružio se i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, koji joj je tom prigodom darovao cvijeće i košaru s voćem te joj, zajedno s predstavnicima Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, zaželio dobro zdravlje i poručio joj da se vide i sljedeće godine, ali i za deset godina u isto vrijeme i na istom mjestu.

Nije bitno koliko godina imate nego kako se osjećate, rekao je gradonačelnik Bandić i napomenuo kako u  Zagrebu danas živi 206 stogodišnjaka  –  138 žena i 68 muškaraca.

Proslaviti 100. rođendan je nagrada od Boga, rekla je baka koja je po riječima Sanje Major, ravnateljice Doma, vedre naravi i uvijek nasmijana.

Na pitanje što bi poučena životnim iskustvom poručila mladima, odgovorila je kako prvenstveno moraju biti pošteni.

Gospođa Krbot je rođena 1917. u Novome Marofu, a u Domu je od 2015. i do umirovljenja je radila kao kuharica u Policiji. Nikada se nije udavala te nema djece.

Gradske vijesti - 2017.