clanak False

Proslava Kineske nove godine

12.02.2018.
Gradonačelnik Milan Bandić u društvu s veleposlanikom NR Kine u RH Nj. E. Huom Zhaomingom sudjelovao je danas u proslavi kineske Nove godine koja se održala na glavnom zagrebačkom trgu.

Tijekom proslave, koju su suorganizirali Grad Zagreb, Veleposlanstvo NR Kine i Turistička zajednica grada Zagreba, posjetitelji su mogli uživati u tradicionalnim plesu lavova, a navečer u 18,00 sati vodeni zastor fontana u Ulici Hrvatske bratske zajednice bio je obojan u tradicionalnu crvenu boju NR Kine.

Na reprezentativnom ulazu u gradsko središte, na taj način će se simbolično povezati Zagreb i Kina, čiji su stanovnici među najbrojnijim posjetiteljima našeg grada. Naime, u 2017. godini u Zagrebu je zabilježen porast od 36% u dolascima kineskih gostiju (42.202) te od 25% u noćenjima (56.707), čime su gosti iz Kine po prvi put ušli u deset najbrojnijih posjetitelja našeg grada.

Također, u povodu proslave kineske Nove godine, u organizaciji Veleposlanstva NR KIne održan je Spring Festival Gala u hotelu Westin Zagreb, kojem je prisustvovala i zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Olivera Majić. Događaj je organiziran za hrvatske goste iz svih životnih sfera koji su posvećeni razvoju kinesko - hrvatskih odnosa. 
 
Uključivanje u ovaj projekt dodatna je promocija Zagreba na europskom i kineskom tržištu, a više o samom projektu dostupno je i na službenim stranicama EU-China Tourism Year 2018:  https://ecty2018.org/events/96/light-bridge-zagreb/

 

Gradske vijesti - 2018.