clanak False

Prvu manifestaciju Dan Trnja uveličat će i hrvatska nogometna reprezentacija

07.06.2018.
U subotu, 9. lipnja od 15 do 23  sata će se u organizaciji VGČ Trnje i Pučkoga otvorenog učilišta prvi put održati Dan Trnja, manifestacija na fontanama, u Ulici Hrvatske bratske zajednice, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare u Pučkome otvorenom učilištu.

Na konferenciji je uz ravnatelja Pučkog učilišta Ivana Šutala i predsjednika GČ Trnje Mate Bartolucia sudjelovao zagrebački gradonačelnik  i pokrovitelj manifestacije Milan Bandić.

Ovom se manifestacijom Trnjankama i Trnjanima te svim sugrađanima žele predstaviti ustanove, pojedinci, sportska društva i udruge koje mogu obogatiti kulturnu i turističku ponudu te gradske četvrti.

U sklopu manifestacije će se od 15 sati održavati brojne likovne, kreativne i umjetničke radionice u kojima će moći sudjelovati građani, a istovremeno će nastupati djeca vrtićkog uzrasta i osnovnoškolci, istaknuo je ravnatelj Šutalo. Osim pjesme, plesa i zabave za sve dobne skupine, manifestaciju će prije odlaska na Svjetsko prvenstvo u Rusiju svojim dolaskom uveličati hrvatski nogometni reprezentativci. U večernjem dijelu programa, iza 18 sati će nastupiti rock i pop sastavi iz Trnja, dodao je Šutalo.

Kako se čulo, djelatnici Muzeja Grada Zagreba će izvesti igrokaz Živi likovi iz trnjanske prošlosti, a 11 likovnih umjetnika će tijekom manifestacije oslikavati platna s trnjanskim motivima. Također je najavljeno da će se danas u 19 sati u Pučkome otvorenom učilištu otvoriti izložba fotografskih radova Zagrebačka Gradska četvrt Trnje 2018., ljudi, njihov život, rad i prostor.

Nakon upućene zahvale gradonačelniku Bandiću za podršku i pokroviteljstvo, predsjednik VGČ Mate Bartoluci  je istaknuo da očekuje da ova izuzetno važna manifestacija za sve Trnjane postane tradicionalna.

Izražavajući svoje zadovoljstvo organizacijom manifestacije, gradonačelnik Bandić je istaknuo da će se sljedeći Dan Trnja održati u novome parku na Savici.

Gradske vijesti - 2018.