clanak False

Puštena u promet Škorpikova ulica i križanje Branimirova-Držićeva-Šubićeva

02.09.2018.
Dan uoči početka nove školske godine gradonačelnik Milan Bandić pustio je u promet Škorpikovu ulicu i križanje Branimirova-Držićeva-Šubićeva.
 
Kako bi se riješio problem plavljenja podvožnjaka, 7. kolovoza su započeli radovi na rekonstrukciji postojećeg kanala koji prolazi Škorpikovom ulicom, od raskrižja s Alejom Bologne do revizionog okna u Samoborskoj ulici. Postojeći kanal je imao cijevi profila 80 cm, a novi ima u duljini od 351 m armiranobetonske cijevi profila 100 cm, što će povećati protok i omogućiti brže otjecanje oborinski voda prema kanalu u nastavku Škorpikove ulice.
 
Gradonačelnik Bandić je naglasio da se očekuje slijeganje tla te da će zbog toga najvjerojatnije biti potrebni neki dodatni radovi. Ne možemo zbog toga zatvoriti ovako frekventnu prometnicu na dva ili tri mjeseca. Vjerujem da će sada, nakon rekonstrukcije kanala, podvožnjak biti u redu i da se voda više neće nakupljati.

Križanje Branimirova-Držićeva-Šubićeva

Gradonačelnik je večeras otvorio i križanje Branimirova-Držićeva-Šubićeva na kojem se sanirao tramvajski kolosijek. Direktorica ZET-a Ljuba Žgela napomenula je da je obnovljeno 345 metara tramvajskog kolosijeka te da je promijenjeno šest skretnica, a radovi su koštali oko 6 milijuna kuna. Skretnice su na ovoj lokaciji zadnji put mijenjane 2005. godine, dodala je direktorica i istaknula da će od sutra – 3. rujna, osim kod rotora Remetinec, tramvaji normalno prometovati.
 
Bitno je da smo ove dvije važne prometnice uspjeli dovršiti i otvoriti prije početka školske godine, naglasio je gradonačelnik Bandić, zahvalivši se građanima na strpljenju.

Gradske vijesti - 2018.