clanak False

Radnička cesta u punom profilu do 1. studenoga 2018.

05.05.2018.
Gradilište na Radničkoj cesti, gdje su u tijeku završni radovi na zadnje dvije etape rekonstrukcije ceste, obišao je danas, sa suradnicima gradonačelnik Milan Bandić.

Ovo je jedna od najvećih prometnih investicija u zadnjih 50 godina, vrijednosti 200-tinjak milijuna kuna, čime će Zagreb dobiti jednu od najljepših prometnica, kojom će se olakšati spoj sa Zračnom lukom, rekao je gradonačelnik Bandić dodavši kako se zavreštak svih radova na prometnici kojom dnevno u Zagreb ulazi 15% svih vozila, očekuje do 1. studenoga ove godine.

 
Više o radovima

Treću etapu ove temeljite rekonstrukcije i dogradnje Radničke ceste čine nadvožnjaci s pristupnim rampama preko željezničke pruge u ukupnoj duljini od približno 400 m.
Ukupna vrijednost radova treće etape iznosi približno 50 milijuna kuna. Njezin  završetak očekuje polovicom svibnja ove godine.

Četvrta je etapa od željezničke pruge do Domovinskog mosta je duga 1245 m, a obuhvaća gradnju prometnice s cjelokupnom infrastrukturom i trajat će do 1. studenog ove godine. 
Posebna je etapa ovog projekta je križanje Radničke ceste – Čulinečke ceste i Ulice Petruševec I, ukupne duljine 540 m, koja obuhvaća denivelaciju postojećeg raskrižja izgradnjom dvaju cestovnih podvožnjaka sa po dva vozna prometna traka kojima se osigurava kontinuitet prometa preko Domovinskog mosta prema obilaznici i zračnoj luci. Samo raskrižje u nivou prema Žitnjaku i Petruševcu se proširuje i semaforizira.
Rekonstrukcijom Radničke ceste predviđeno je i uvođenje tramvaja, autobusnih linija te modernih biciklističkih i pješačkih staza sa bogatim hortikulturnim uređenjem. Cijela ruta biti će adekvatno osvijetljena pa će rasvjeta na tramvajskim stajalištima biti znatno bolja od ulične rasvjete.
Ukupna vrijednost radova četvrte etape iznosi približno 150 milijuna kuna. 
 

Gradske vijesti - 2018.