clanak False

Raskošna bajka Orašar u koreografiji baletnog velikana Vladimira Malakhova od 29. studenog u HNK-u

29.10.2019.
U Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu u utorak, 29. listopada  održana je konferencija za medije na kojoj je najavljeno novo viđenje najizvođenijeg baleta na svijetu Orašar P. I. Čajkovskog. Kako je najavljeno na konferenciji premijerni Orašar bit će izveden 29. studenoga, a početak prodaje ulaznica je 4. studenoga.
 
Na konferenciji za medije govorili su intendantica HNK-a u Zagrebu Dubravka Vrgoč, predsjednica Uprave Wiener osiguranja VIG Jasminka Horvat Martinović, ravnatelj Baleta HNK-a u Zagrebu Leonard Jakovina te  koreograf i redatelj Orašara Vladimir Malakhov, kojem je ovo prvo uprizorenje toga kultnog baleta.
 
Intendantica Vrgoč izjavila je kako je balet Orašar proteklih godina postao kulturna ponuda grada Zagreba koja iz godine u godinu bilježi sve veći interes raznovrsne publike. "Ponosni smo da nakon osam godina predstavljamo novog Orašara s istaknutim koreografom i redateljem Vladimirom Malakhovim. Vjerujemo da ćemo gledatelje u doba darivanja oduševiti čarobnom ruskom bajkom .Izvest ćemo ga oko dvadeset puta što je svojevrsni rekord po broju izvedbi do sada“, rekla je intendantica Vrgoč.
 
Ravnatelj Baleta Jakovina rekao je kako baletni ansambl intenzivno priprema predstavu pod vodstvom slavnog Malakhova i kako je sretan što će publika moći gledati balet Orašar u novom, koreografski, scenografski i kostimografski bogatijem izdanju. „Nakon izvrsne izvedbe Labuđeg jezera pozvati Vladimira Malakhova za postav novog baleta Orašar bila je logična odluka. Vladimir ne samo da je  jedan od najboljih plesača i baletnih umjetnika današnjice, već se pokazao i kao vrsan režiser. Zagrebačkoj publici donosi topliji, zahtjevniji i unikatniji Orašar, kazao je Jakovina koji je najavio kako će i sam, nakon duge pauze, zaplesati na pozornici.
 
Novi balet Orašar plešu solisti i ansambl Baleta HNK-a u Zagrebu te polaznici Škole za klasični balet.

Aktualno