clanak False

Sanacija zabatnih zidova

01.02.2021.
Gradonačelnik Milan Bandić danas je, u društvu pripadnika JVP Zagreb , direktora GSKG-a Joška Jakelića i  pomoćnika pročelnika za građenje i sanaciju oštećenih objekata društvenih djelatnosti i stambenih objekata Darija Krnjakovića, na simboličan način sudjelovao u sanaciji jednog od preostalih zabatnih zidova na adresi Ilirski trg 8, Gradske četvrti Gornji grad - Medveščak.

Do sada je uz asistenciju gradskih službi sanirano više od 100 zabatnih zidova, i uklonjeno više oko 4.500 potencijalno opasnih dimnjaka, oštećenih u  potresu koji je prošle godine zadesio područje Zagreba i okolice, a posebice uži centar grada.

Zadnjih gotovo 11 mjeseci, radimo neumorno na saniranju oštećenih objekata, a ostalo je za kraj sanirati još 8 - 10 zabatnih zidova. Želim još jednom uputiti veliku zahvalu našim vatrogascima na njihovom doprinosu te stanarima, u prvom redu, Gornjeg i Donjeg grada, kao i preostalim stanovnicima gradskih četvrti na njihovom strpljenju u obnovi Zagreba , kazao je gradonačelnik Bandić pa je dodao da građani nisu sami te još jednom ponovio kako skorašnja obnova mora biti cjelovita, realna, socijalno pravedna, transparentna i usuglašena sa strukom.


 

Gradske vijesti - 2021.