clanak False

Sportsko rekreacijski centar Sesvete

15.05.2017.
U nazočnosti gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića jutros je na lokaciji bivšeg objekta Planeta Sesveta predstavljeno idejno rješenje Sportsko-rekreacijskog centra Sesvete.

Na prostoru između osnovne i srednje škole u Sesvetama, površine 25 000m² zamišljen je Sportsko rekreacijski centar – park koji bi postao novo okupljalište svih generacija u Sesvetama, a gdje bi na kvalitetan i zdrav način mogli provoditi svoje slobodne vrijeme.

Sesvete zauzimaju  četvrtinu površine  grada sa skoro 90 tisuća stanovnika i sportaša više nego u bilo kojem kvartu, rekao je gradonačelnik napomenuvši kako taj dio grada pomalo dobiva konture pravog grada sa svim svojim sadržajima.

Nakon ovog idejnog rješenja slijedi arhitektonski natječaj za najljepši sportsko rekreacijski park u Zagrebu pa bi koncem godine mogli krenuti radovi,  a za što moramo osigurati sredstva u rebalansu proračuna jer su trenutno osigurana sredstva samo za rušenje objekta, napomenuo je zagrebački gradonačelnik.

Na prostoru bi se uredili sadržaji za djecu od predškolske dobi pa sve do onih koji se bave sportom na vrhunskoj razini.
Centar bi se sastojao od zgrade sa sportskim sadržajima (borilački sportovi, teretane, aerobic dvorane, garderobe, ugostiteljski objekt, saune Wellnes), dva sportska terena s tribinama (za potrebe škole te za građanstvo i sportske klubove), boćališta, adrenalinskog dijela parka sa slobodnim penjanjem, skate staze, penjalice za djecu, biciklističke, pješačke staze i staze za jogging,  te parking.

Moj prijedlog, uz sve ovo, je da Sesvečani dobiju i klizalište, dodao je na kraju Milan Bandić.
 

Gradske vijesti - 2017.