clanak False

Suradnja Daruvara i Zagreba

27.09.2018.
Gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, sastao se danas u Gradskoj upravi s izaslanstvom Grada Daruvara – gradonačelnikom Damirom Lneničekom, zamjenikom gradonačelnika Vladimirom Bilekom i predsjednicom Gradskog vijeća Snježanom Sabo.
 
Gradonačelnik Lneniček je, nakon sastanka, istaknuo da mu je drago što će na tragu dosadašnje suradnje i zahvaljujući saborskom zastupniku za češku i slovačku nacionalnu manjinu Vladimiru Bileku, Zagreb i Daruvar potpisati Povelju o suradnji i prijateljstvu, koja će se prvenstveno odnositi na područja gospodarstva, kulture, sporta i obrazovanja. Grad Daruvar kao turističko mjesto može Zagrepčanima i Zagrepčankama pružiti jednu okrjepu od svakodnevne vreve i zato i na ovaj način građane pozivam da posjete Daruvar koji je samo sat i pol udaljen od Zagreba, rekao je gradonačelnik te dodao da su smještajni i turistički kapaciteti Daruvara dovoljni za, na primjer, organizaciju team-buildinga zaposlenika, za zdravstveni turizam, a Daruvar u Zagrebu može promovirati svoja vina i pivo.
 
I do sada smo surađivali s Daruvarom, a sada ćemo još više intenzivirati suradnju. Grad Zagreb, odnosno, Zagrebački holding donirao je nekoliko strojeva Gradskom poduzeću Darkom iz Daruvara, a od sada će se suradnja proširiti na više područja, naglasio je pročelnik Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet Dinko Bilić.

Gradske vijesti - 2018.