clanak False

Susret gradonačelnika i nadbiskupa

22.05.2020.
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić susreo se na Kaptolu s zagrebačkim nadbiskupom kardinalom Josipom Bozanićem.

Susretu su uz Gradonačelnika prisustvovali pročelnica Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj Grada Sanja Jerković, savjetnik gradonačelnika Stipo Zeba i zastupnica u Gradskoj skupštini Natalija Prica Oreški, a uz kardinala Bozanića susretu su prisustvovali generalni vikar Zagrebačke nadbiskupije mons. Tomislav Subotičanec te dekan Gornjogradskog dekanata mons. Zlatko Koren.

Sugovornici su istaknuli važnost suradnje Zagrebačke nadbiskupije i Grada Zagreba u pronalasku najboljih rješenja za pitanja i izazove nastale nakon potresa. Istaknuto je da je u prvom redu potrebno pružiti institucionalnu pomoć i kršćansku solidarnost obiteljima čiji su domovi najteže stradali. Na sastanku je također zaključeno da obnova oštećenih sakralnih i drugih crkvenih objekata traži suradnju svih subjekata kojima je povjerena briga za očuvanje duhovnog i kulturnog blaga Grada Zagreba i okolice.
        
Na kraju susreta kardinal Bozanić osvrnuo se na nadolazeću proslavu blagdana Gospe od Kamenitih vrata, zaštitnice Grada Zagreba, na svetkovinu Duhova u nedjelju 31. svibnja 2020. godine. Središnje euharistijsko slavlje bit će u 19 sati na Trgu ispred Katedrale.

Gradske vijesti - 2020.