clanak False

Teološko pastoralni tjedan

Neophodnost dijaloga i pomirenja u hrvatskom društvu tema je 57. teološko-pastoralnog tjedna, koji je otvoren u Međubiskupijskom sjemeništu na Šalati.
24.01.2017.


Neophodnost dijaloga i pomirenja u hrvatskom društvu tema je ovogodišnjeg 57. teološko-pastoralnog tjedna, koji je jutros otvoren u Međubiskupijskom sjemeništu na Šalati.

Otvorenju Tjedna, na poziv  v.d. dekana Katoličkog bogoslovnog fakulteta prof.dr.sc. Tončija Matulića, prisustvovali su među ostalima, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, kardinal Josip Bozanić, kardinal Vinko Puljić, apostolski nuncij u RH mons. Alessandro D'Errico te ministar znanosti i obrazovanja Pavo Barišić i predsjednik HAZU-a akademik Zvonko Kusić.

Ova je tema jedno od najvažnijih društvenih, pa i političkih prioriteta ovog trenutka, čije nas rješavanje može usmjeriti prema boljitku hrvatske države i iskorištavanju svih njezinih potencijala i kreativnih energija, dok nas  nerješavanje vodi prema novim podjelama, stagnacijama i destruktivnosti, rekao je gradonačelnik Bandić.

Zauzimajući se za promicanje rada za opće dobro i dobro hrvatskog naroda, gradonačelnik je istaknuo da se posljednjih godina dijelimo, svađamo, podmećemo i vrtimo u krug bez istinskog napretka, unatoč činjenice da imamo državu i potencijale kakvima se može pohvaliti rijetko koja europska država.

 

Gradske vijesti - 2017.