clanak False

Tradicionalni prijem u povodu pravoslavnog Božića

06.01.2020.
Tradicionalni prijem u povodu pravoslavnog Božića u organizaciji Srpskog narodnog vijeća i Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Zagreba organiziran je u hotelu Sheraton.
Uz ostale ugledne uzvanike, prisutnima se obratio i gradonačelnik Milan Bandić koji je tradicionalnim pozdravom Mir Božji-Hristos se rodi čestitao Božić svim pravoslavnim vjernicima.

Ono što je moj ideal u ovih dvadeset godina u Zagrebu, a ideal je i Vlade Republike Hrvatske, je multikulturalan Zagreb, multietničan Zagreb i multikonfesionalan Zagreb, isto kao i naša domovina Hrvatska, poručio je gradonačelnik koji se zahvalio domaćinima na pozivu i što na ovaj način čuvaju svoj nacionalni i vjerski identiet, kulturu i tradiciju, uz gradnju mostova suradnje na svim područjima. 

Grad Zagreb, Vijeće srpske nacionalne manjine Grada Zagreba, Srpska pravoslavna crkva i Srpsko narodno vijeće kao i druge vaše ustanove i udruge, u duhu međusobnog razumijevanja redovito daju veliki doprinos ostvarivanju prava pripadnika srpske nacionalne zajednice , ali i izgradnji mostova koji se tiču ostalih zajednica kako u Gradu Zagrebu, tako i u Republici Hrvatskoj, istaknuo je gradonačelnik i dodao da ovaj skup redovito ima veliki značaj za naše društvo te je prigoda za zahvalnost i prisjećanje na brojne zajedničke projekte i mnoge izgrađene mostove.

Prijemu su nazočili brojni uglednici iz političkog, društvenog, kulturnog i vjerskog života, a svečanost je završila tradicionalnim obredom rezanja kruha u kojemu se nalazi novčić.

Gradske vijesti - 2020.