clanak False

U Galeriji Forum otvorena izložba "Kreativni Šangaj"

18.06.2018.

Izložba Kreativni Šangaj

Zamjenica gradonačelnika dr. sc. Jelena Pavičić Vukičević i direktorica Ureda za informiranje Gradske uprave Grada Šangaja Yin Xin otvorile su izložbu Kreativni Šangaj. Nastavak je to tradicionalnih redovitih kulturnih događanja između dva prijateljska grada Šangaja i Zagreba koji njeguju dobre odnose već 38 godina.

Tijekom svih godina prijateljstva od 1980., kada je potpisan Sporazum o proglašenju Zagreba i Šangaja gradovima prijateljima, ostvareni su brojni službeni međusobni posjeti naših gradonačelnika, gospodarskih i drugih izaslanstava te na obostrano zadovoljstvo potpisani su dodatni memorandumi o prijateljstvu i suradnji. Svoju kulturu, običaje, glazbenike i umjetnike svih profila više puta su Zagrepčani predstavili građanima Šangaja i obratno, mnogo sjajnih daljnjih zajedničkih projekata je u planu kojima se unaprijed radujemo, rekla je zamjenica naglašavajući kako je kineska kultura jedna od najosebujnijih i najdugovječnijih s više od 3.200 godina pisane povijesti.

Do 22. lipnja izložba će preko 24 odabrane fotografije i 30 plakata vodećih kineskih umjetnika predstaviti najvažnije i najpoznatije elemente grada, njegov krajolik, urbani rast i razvoj, kulturna obilježja i suvremenost Šangaja –  metropole. Tijekom održavanja izložbe posjetitelji će moći vidjeti i prvi kineski VR film Let iznad Šangaja koji prikazuje gradske vizure iz ptičje perspektive.

Gradske vijesti - 2018.