clanak False

U protekla 24 sata 14 novooboljelih u Zagrebu

31.07.2020.
U Zagrebu je  posljednja 24 sata 14 novooboljelih osoba od koronavirusa. Povećana je aktivnost na razini primarne zdravstvene zaštite te je kroz domove zdravlja prošla 121 osoba, a broj upućenih na testiranje je 71, rekla je zamjenica pročelnika ureda za zdravstvo Mirela Šentija.

Ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" Zvonimir Šostar rekao je da su jučer ukupno obavili 384 testiranja, a u samoizolaciji su ukupno 463 osobe. Od 14 novooboljelih, 9 su kontakti ranije oboljelih, za četiri je nejasna epidemiološka anamneza, a jedan je uvoz iz Njemačke. 

Gradonačelnik Milan Bandić izrazio je zadovoljstvo time što trend izliječenih u odnosu na novozaražene ide u pozitivnom smjeru te je ponovno zamolio sugrađane na samodisciplinu i oprez kako bi zaštitili sebe i svoje najmilije.

Zamjenica gradonačelnika doc.dr.sc. Olivera Majić iznijela je detaljnije informacije o terenskom očevidu financijske procjene nastalih šteta od potresa. Tako je do danas prijavljeno 1521 adresa za pregled, od čega je 764 objekta pregledano. Utrošeno je 2 200 radnih sati vanjskih stručnjaka, a trenutno je u tijeku očevid na 42 objekta. Kako je kazala zamjenica Majić, prosječno vrijeme jednog pregleda je između 90 i 120 minuta te pozvala građane da pripreme potrebnu dokumentaciju kako bi što brže i efikasnije mogli djelovati.


Iz Komunalnog i prometnog redarstva su izvijestili da su redari tijekom jučerašnjeg dana prikupili 109 tona građevinskog otpada sa 59 lokacija.
 

Gradske vijesti - 2020.