clanak False

U Zagrebu 49 novih slučajeva zaraze koronavirusom

06.10.2020.
U protekla 24 sata zabilježeno je 49 novih slučajeva zaraze koronavirusom u Zagrebu, a testirana je 871 osoba, izvijestili su iz NZZJ Dr. Andrija Štampar, na današnjoj konferenciji za novinare Stožera CZGZ održanoj u Gradskoj upravi.

Uime Zavoda glavna sestra Cecilija Rotim kazala je kako je mjera  samoizolacije određena za 282 osobe. Od novozaraženih njih 20 je negativne epidemiološke anamneze, 20 osoba se zarazilo kontaktom s prethodno oboljelom osobom, za jednu osobu se smatra da je virusu bila izložena prilikom hospitalizacije, kod tri osobe izvjesna je mogućnost zaraze na obiteljskim svečanostima te su 4 zaražene osobe doputovale s područja BiH, Ukrajine i Austrije. Epidemiološka obrada za jednu osobu je još u tijeku.

Tijekom proteklog dana utvrđen je pozitivan nalaz za jednog učenika i učiteljicu iz osnovnih škola, te je  mjera samoizolacije određena za 48 učenika osnovnih škola. Zaključno s navedenim brojkama u gradu Zagrebu trenutno je 474 aktivnih bolesnika, a aktivnih samoizolacija je 2239.

Zamjenica zagrebačkog gradonačelnika doc.dr.sc. Olivera Majić zamolila je ponovno građanke i građane za pridržavanje svih epidemioloških mjera kako bi nastavili držati ovu relativno pozitivnu situaciju pod kontrolom s obzirom na broj, gustoću i kretanje stanovništva u Zagrebu.

Iz Komunalnog i prometnog redarstva javljaju da je jučer sa 46 gradskih lokacija prikupljeno 80 tona građevinskog otpada.

Gradske vijesti - 2020.