clanak False

U Zagrebu 53 novozaražene osobe

21.08.2020.
U posljednja 24 sata Zagreb bilježi 53 novooboljele osobe pozitivne na Covid 19, istaknuo je na konferenciji za novinare Stožera Civilne zaštite Grada Zagreba pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo Vjekoslav Jeleč, te kazao da je jučer kroz Covid ambulante domova zdravlja prošlo 413 osoba, od kojih je 284 upućeno na testiranje.

Tijekom jučerašnjeg dana u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar testirano je 596 osoba, a mjere samoizolacije određene su za njih 135, istaknula je zamjenica ravnatelja dr. Sandra Šikić, te dodala da je od ukupnog broja novozaraženih njih 25 povezano sa dolascima s godišnjeg odmora, 14 su kontakti prethodno oboljelih, za šestero je obrada u tijeku, za petero je negativna epidemiološka anamneza, a tri osobe su se vratile iz Bosne i Hercegovine. Aktivnih slučajeva u Zagrebu trenutno je 518 te je 1050 osoba u samoizolaciji.

Zamjenica gradonačelnika doc. dr. Olivera Majić osvrnula se na financijsku procjenu šteta uzrokovane potresom te kazala kako je od ukupno 2075 objekata  do današnjeg dana pregledano 1328 od kojih je stručno povjerenstvo dosada verificiralo njih 1274. Danas je u tijeku očevid na još 38 objekata. Podsjetila je da je u tijeku ( do 15. rujna) Javni poziv za podnošenje zahtjeva za dodjelu novčane pomoći za obnovu nekretnina oštećenih u potresu na području Grada Zagreba , te pozvala sugrađane koji ispunjavaju uvjete da se prijave.

Osim toga, zamjenica je napomenula da je Grad Zagreb dodijelio 21 gradski stan sugrađanima čiji su objekti stradali u potresu.Iz Komunalnog i prometnog redarstva su izvijestili da su redari tijekom jučerašnjeg dana prikupili 100 tona građevinskog otpada sa 59 lokacija.
 
 

Gradske vijesti - 2020.