clanak False

U Zagrebu bez novooboljelih osoba

19.05.2020.
Gradonačelnik Milan Bandić je sa zadovoljstvom istaknuo kako nema novooboljelih te je dodao da je dosada testirano više od 10 500 osoba.

''Zahvaljujem svima koji su dali i koji još uvijek daju svoj doprinos u borbi protiv pandemije te pomažu u saniranju posljedica potresa. Osobito zahvaljujem našim herojima koji su i sada po oštećenim krovovima i dvorištima podsljemenskih kuća. Problem svih onih koji nemaju toplu vodu moramo do jeseni riješiti. Ide treća faza podjele materijala po najugroženijim područjima. Sredstva ćemo osigurati rebalansom proračuna i sve dok ne pomognemo i zadnjemu našem sugrađaninu mirovati nećemo!'' pa je pripomenuo da u Zagrebu nitko neće ostati bez toplog obroka i krova nad glavom.

Pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo Vjekoslav Jeleč je rekao da nema novozaraženih i da samoizolacija nije određena niti za jednu osobu. ''Situacija je zadovoljavajuća i polako, ali sigurno se reaktivira zdravstveni sustav.''

Pomoćnik pročelnika za građenje i sanaciju Dario Krnjaković je kazao da su statičari jučer pregledali 204 objekta. ''Pregledano je 20 772 objekta, JVP je i nadalje, prema zahtjevima građana, aktivan na terenu. Odrađeno je 5 058 hitnih intervencija, od čega ih je 1 640 odradilo komunalno redarstvo. Na 4 412 objekata je oštećen dimnjak. Radovi se izvode u Jurišićevoj i na križanju Jurišićeve i Kurelčeve te u Praškoj, Frankopanskoj, Savskoj i na potezu od Klaićeve do Vodnikove ulice''.

''Od 18. svibnja, od 21:00 pa do 19. svibnja, do 11:00 je na 73 gradske lokacije ponovo odložen građevinski otpad. Na dnevnoj bazi je to prosječno 300 tona građevinskog otpada. Sve što se u istome danu ostavi, Holding pokupi i zbrine'', naglasio je Željko Renić iz Ureda za prometno i komunalno redarstvo.

Gradske vijesti - 2020.