clanak False

U Zagrebu jedna novooboljela osoba

04.06.2020.
Gradonačelnik Milan Bandić danas je nakon sjednice Stožera Civilne zaštite Grada Zagreba kazao da se novozaražena osoba nedavno vratila iz Sjedinjenih Američkih Država te da je upućena na kućno liječenje i samoizolaciju. ''Usprkos tomu, i nadalje imamo povoljnu epidemiološku sliku! Prije svega bih zahvalio medijima koji nas prate te sugrađanima na samodisciplini, ali i svojim kolegama sa svih razina'', istaknuo je gradonačelnik Bandić te je dodao da smo odgovorno prihvatili popuštanje mjera, ali da se još nismo opustili.

Pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo Vjekoslav Jeleč je rekao da se na virus još uvijek može testirati u DZZ – zapad. ''Gradski zdravstveni sustav funkcionira prilagođeno epidemiološkim standardima što su zatraženi za trenutne uvjete.''

Dr. Sandra Šikić je ispred Zavoda za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar kazala da je dosada provedeno 13 387 testiranja te je istaknula da je za tri osobe koje su bile u kontaktu s novooboljelim određena mjera samoizolacije. ''Epidemiološka obrada se nastavlja i još je u tijeku!''

Tijekom jučerašnjeg dana statičari su pregledali novih 236 objekata pa ih je sada pregledano sveukupno 23 147, istaknuo je Dario Krnjaković iz Sektora za građenje i sanaciju oštećenih objekata društvenih djelatnosti i stambenih objekata. Javna vatrogasna postrojba Grada Zagreba i nadalje na terenu prema pozivima građana redovito intervenira. Na 4 824 zgrade su evidentirana oštećenja dimnjaka. U tijeku je i pregled ostalih lokacija na trasama tramvajskog prometa u užem gradskom središtu, a u koordinaciji sa ZET-om se radi na uspostavi tramvajskog prometa. Radovi se trenutno izvode u Ulici Ribnjak te se svi građani mole za razumijevanje i strpljenje.

Željko Renić, pomoćnik pročelnika za komunalno i prometno redarstvo je istaknuo da se do danas postupalo na 8 444 lokacije i da je prikupljeno 20 032,68 tona građevinskog otpada. Također je izvijestio da je tijekom jučerašnjeg dana s 201 lokacije prikupljeno 336 tone građevinskog otpada.

Na upit o reklamama što se nalaze na zgradama koje su oštećene u potresu, gradonačelnik Bandić je odgovorio da su one privremenog karaktera te da su postavljene kako bi stanarima financijski olakšale buduću sanaciju. ''Završetkom radova uklonit će se i reklamni panoi'', dodao je gradonačelnik.

Gradske vijesti - 2020.