clanak False

U Zagrebu tri novooboljela

04.08.2020.
Tijekom jučerašnjeg dana u Zagrebu su zabilježena tri nova slučaja zaraze koronavirusom, rečeno je na konferenciji za medije gradskog Stožera civilne zaštite Grada Zagreba.

Kroz COVID ambulante i ambulante liječnika obiteljske medicine je prošlo 134 korisnika, pet osoba je upućeno u samoizolaciju, a 55 na testiranje, izvijestila je zamjenica pročelnika za zdravstvo Željka Josipović - Jelić.

„Od pojave epidemije do danas u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar je obavljeno ukupno 29 565 testiranja, a tijekom jučerašnjeg dana njih 350. Aktivnih slučajeva je 182, a u samoizolaciji se nalazi 386 ljudi“ kazala je zamjenica ravnatelja Sandra Šikić.

Gradonačelnik Milan Bandić izrazio je zadovoljstvo kretanjem broja izliječenih osoba u odnosu na novooboljele, kazavši kako je to dobro, ali da mjesta za opuštanje nema. „Pohvalio bi sugrađane za odgovorno ponašanje, nošenje zaštitnih maski i pridržavanje socijalne distance, jer prvenstveno su građani zaslužni za ovakav trend broja novooboljelih“.

Također, gradonačelnik je istaknuo kako očekuje da će do petka u 12 sati svi oštećeni u poplavi prijaviti svoje štete kako bi stručnjaci mogli izaći na teren i obići oštećene objekte. „Svi oni koji su u nevolji, čiji je jedini objekt stradao, neka se jave i prije propisanog roka kako bi smo im izašli u susret i pomogli“.

Zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe grada Zagreba Siniša Jembrih izvijestio je kako je uslijed jučerašnjeg nevremena bilo oko 30-ak intervencija, što je puno manji broj od očekivanog s obzirom na količinu padalina.

Tijekom jučerašnjeg dana prikupljeno je 105 tona građevinskog otpada koji je odložen na 70 lokacija rekao je pomoćnik pročelnika za komunalno i prometno redarstvo Željko Renić.

 

Gradske vijesti - 2020.