clanak False

Uručenje ugovora agencijskim radnicima podružnica Zagrebačkog holdinga

Gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, u podružnicama Zagrebačkog holdinga - Čistoći i Zrinjevcu, uručio je agencijskim radnicima ugovore o stalnom radnom odnosu.
13.04.2017.

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, sa suradnicima, danas je u podružnicama Zagrebačkog holdinga – Čistoći, Zrinjevcu i ViO, agencijskim radnicima uručio ugovore o stalnom radnom odnosu.

Ugovor o radu kojim prelaze na rad na neodređenu vrijeme dobio je 61 radnik Čistoće koji je radio putem Agencije  za privremeno i povremeno zapošljavanje te  58 radnika koji su duže od 6. mjeseci radili na određeno vrijeme.

Hvala vam što Zagreb činite najčišćim gradom u Europi i što svoj posao radite korektno i pošteno. Hvala vam i na strpljenju što ste čekali, kada smo prošle godine radili analizu i vidjeli što se događa, naložio sam da se traži rješenje, rekao je Čistoći gradonačelnik Bandić. Također je izrazio zadovoljstvo činjenicom da su riješene i dugogodišnje nejasnoće oko prekovremenih sati djelatnika Čistoće.

Predsjednica sindikata Čistoće Mirjana Kaltak zahvalila je gradonačelniku i podsjetila da su 2015. uz potporu gradonačelnika uspjeli zaposliti 192 operativna radnika koji su radili duži niz godina u podružnici Čistoća preko agencije.

Uz zahvalu radnicima Zrinjevca na njihovom doprinosu na ljepoti i urednosti grada, gradonačelnik je istaknuo da Ugovorima djelatnici dobivaju svoje radno dostojanstvo i postaju ravnopravni s ostalim radnicima. Dobiti posao danas je privilegij, budimo ponosni i čuvajmo svoja radna mjesta, naglasio je gradonačelnik Bandić prije uručenja ugovora 51 djelatniku Zrinjevca koji prelazi iz Agencije u rad na neodređeno vrijeme.
Također je naglasio kako će do sutra ugovore dobiti i 28 radnika Zrinjevca koji sa određenog prelaze na rad na neodređeno vrijeme. Sutra ćete svi do kraja dana imati svoja rješenja.

Predsjednica sindikata radnika u Zrinjevcu Natalija Vidučić naglasila je da će s novim ugovorima djelatnici steći i određena materijalna prava kao što su božićnica, uskrsnica, dar za dijete, regres.

Nešto kasnije, u zgradi Vodoopskrbe i odvodnje gradonačelnik se obratio i radnicima te podružnice Zagrebačkog holdinga u kojoj je 163 radnika dobilo ugovore o stalnom radnom odnosu.

U zadnja dva tjedna oko 1000 ljudi dobilo je stalni radni odnos u direktnoj proizvodnji, a time ispravljamo nepravdu prema ljudima jer ako imamo stalne potrebe za radnicima onda ih na adekvatan način moramo i zaposliti kao ravnopravne članove, sa svim materijalnim i ostalim pravima koja im pripadaju, rekao je gradonačelnik Bandić.Gradske vijesti - 2017.