clanak False

Uvođenje kružne autobusne linije Planina Gornja - Stubičke toplice

13.08.2018.
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicama, sastao se u Gradskoj upravi s gradonačelnikom Grada Donja Stubica Nikolom Gospočićem, načelnikom Općine Stubičke toplice Josipom Beljakom i načelnikom Općine Gornja Stubica Jasminom Krizmanićem u povodu priprema za uvođenje kružne autobusne linije Planina Gornja – Stubičke toplice.

Josip Beljak, načelnik Općine Stubičke toplice pojasnio je da je uspostava ZET-ove linije od Donje Bistre do Gornje Stubice, koja bi povezivala Zagreb i Zagorje, revitalizacija nekadašnje linije koja je prometovala prije 30-ak godina, a olakšala bi stanovnicima Zagorja odlazak na posao, školu i fakultet, dok bi s druge strane građanima Zagreba olakšala dolazak u toplice i liječenje.

Linija u dužini 31 km išla bi od Gornje Planine preko Gornje Stubice, Stubičkih toplica, Donje Stubice do Bistre te išla kružnim dijelom nazad, istaknula je direktorica ZET-a Ljuba Žgela. Vožnja bi trajala oko 70 minuta u jednom smjeru i na taj način stanovnicima  Hrvatskog Zagorja omogućila bi se bolja fluktuacija prijevoza  prema gradu Zagrebu.

Gradske vijesti - 2018.