clanak False

Valentinovo na Jelačiću

14.02.2019.
Nek' Valentinovo u vašim obiteljima bude svaki dan!, poželio je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić okupljenima na manifestaciji Valentinovo na Jelačiću koju je, u društvu pomoćnika ministra poljoprivrede Zdravka Tušeka, otvorio danas na Trgu bana Josipa Jelačića.
 
Istaknuvši kako i sam proizvodi vino koje dijeli dragim ljudima, gradonačelnik Bandić je objasnio da se taj posao, baš kao i svaki drugi, mora raditi s puno ljubavi. Ako još niste zaljubljeni, danas vam je idealan dan da se zaljubite!, zaključio je gradonačelnik. 
 
U ime potpredsjednika Vlade i ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića, okupljene je pozdravio i njegov pomoćnik Zdravko Tušek te je najavio još jednu vinsku manifestaciju – Vina od davnina, a koja će se održati u travnju. Svima vama želim da se zaljubite u hrvatska vina!, rekao je Tušek.
 
Kako se čulo, Grad Zagreb različitim potporama već niz godina pomaže i sufinancira proizvodnju vina i razvoj vinogradarstva i vinarstva na zagrebačkome području. Valentinovo na Jelačiću promotivni je i prodajni festival vina, a održava se u organizaciji Grada Zagreba i Ministarstva poljoprivrede. Građanima će se predstaviti 50-ak proizvođača vina iz cijele Hrvatske, a na Valentinovo će se uz svaku kupljenu bocu vina dobiti i ruža, znak ljubavi.

Gradske vijesti - 2019.