clanak False

Veronika Velez Zuzulova nova Snježna kraljica

Slovačka skijašica Veronika Velez Zuzulova pobijedila je u slalomu Svjetskog kupa na zagrebačkom Sljemenu, i to joj je prvo slavlje na Trofeju Snježne kraljice.
03.01.2017.

Snow Queen Trophy 2017. - ženski slalom

(Hina/www.zagreb.hr) - Slovačka skijašica Veronika Velez Zuzulova pobijedila je u slalomu Svjetskog kupa na zagrebačkom Sljemenu, i to joj je prvo slavlje na Trofeju Snježne kraljice.

Pobjednicu je okrunila naša najtrofejnija skijašica Janica Kostelić, a gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić ogrnuo ju je pobjedničkim plaštom.

U lijepoj atmosferi, pred sedam tisuća gledatelja, drugo mjesto osvojila je njena sunarodnjakinja Petra Vlhova (+0.24), dok je Čehinja Sarka Strachova (+0.52) opet bila treća na Sljemenu, kao i 2007. te 2009. godine.   

Amerikanka Mikaela Shiffrin, najbolja svjetska slalomašica i vodeća skijašica Svjetskog kupa, odustala je već u prvoj vožnji nakon greške u središnjem dijelu staze.  "Voljela bih da mogu okriviti nešto ili nekog drugog, ali sama sam kriva", kazala je Shiffrin, koja je slavila u prva četiri ovosezonska slaloma, a na Snježnoj kraljici je dva puta pobijedila (2013. i 2015.). Osim nje, u prvoj vožnji je odustala i Švicarka Wendy Holdener, treća u poretku slalomašica.

Jedina hrvatska predstavnica bila je 19-godišnja Leona Popović koja je na stazu izašla pred kraj startne liste s brojem 61 i izdržala 15-ak sekundi, prije nego što je izletila, baš kao što joj se to dogodilo i prije dvije godne u debiju na Crvenom spustu. "Dosta sam razočarana, ali dešavaju se takve stvari. Ipak se bavimo skijanjem, izlijetanja su normalna. Ostala sam u stražnjem položaju i kako je led, jednostavno me samo odnijelo", rekla je Leona.

U ukupnom poretku Svjetskog kupa i dalje vodi Mikaela Shiffrin sa 798 bodova. Druga je Švicarka Lara Gut sa 583, a na trećem mjestu je Slovenka Ilka Štuhec sa 495 bodova. Gut i Štuhec, koje su specijalistice za brze discipline, nisu nastupile u Zagrebu.

U poretku slalomašica vodeća Shiffrin ima 400, a Zuzulova 390 bodova.

U četvrtak na Sljemenu skijaši voze slalom.

 

Gradske vijesti - 2017.