clanak False

Za subotu, 23. ožujka najavljena "Utrka za fajterice"

19.03.2019.
Sve žene koje se bore s rakom su fajterice! zaključak je jučer održane konferencije za medije Udruge SVE za NJU na kojoj su sudjelovali pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo dr. sc. Vjekoslav Jeleč, voditeljica Odsjeka za program ranog otkrivanja raka dojke Hrvatskog Zavoda za javno zdravstvo dr. Andrea Šupe Parun, psihologinja Ljiljana Vukota iz  Udruga SVE za NJU i sociolog i ambasador platforme Čini pravu stvar Bruno Šimleša.

Vjekoslav Jeleč i Andrea Šupe Parun poručili su kako je važno na vrijeme reagirati i otići na pregled jer je postotak izlječenja u slučajevima ranog otkrivanja bolesti iznimno visok. Zaključili su i kako je važno što više razgovarati i educirati ljude, jer jedino zajedničkim akcijama i suradnjom možemo spasiti živote.

Ova je utrka za sve naše fajtere i fajterice. Možda ne možemo promijeniti činjenice, ali možemo promijeniti svoj odnos prema njima. Možemo gospodariti svojim životom, vratiti kontrolu i ne dozvoliti da bolest bude gospodar. Veselimo se ovoj utrci i vjerujemo da će se velik broj vas odazvati i da će biti još bolja i veselija nego prošle godine, zaključila je Ljiljana Vukota.

Utrka za fajterice posvećena je svim ženama koje se bore s rakom, ali i svima koji im u toj borbi pomažu, članovima obitelji, kolegama s posla, liječnicima i medicinskim sestrama, prijateljima poručio je Bruno Šimleša naglasivši kako su svi oni za njega fajteri.

Utrka za fajterice, na koju su svi dobrodošli, će se održati u subotu, 23. ožujka u 11,00 sati na Zrinjevcu. Oko 12,00h će biti organizirana i simbolična štafeta u kojoj će sudjelovati javne osobe i tako dati podršku. Program utrke, koja se  održava pod pokroviteljstvom gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića, vodit će Bruno Šimleša i Frano Ridjan.
 

Gradske vijesti - 2019.