clanak False

Zamjenica gradonačelnika Olivera Majić boravila je u službenom posjetu Beču

19.10.2017.
Zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Olivera Majić boravila je od 16. do 18. listopada u Beču gdje je sudjelovala na završnoj konferenciji projekta Urban Learning.
 
Cilj projekta je integrirati energetsko planiranje u planerske procese i procedure u gradskim upravnim tijelima. Fokus je stavljen na energetski učinkovito upravljanje i energetski održivo planiranje razvoja novih ili obnove postojećih urbanih područja.
 
Na Panel raspravi s političkim predstavnicima URBAN LEARNING gradova, 17. listopada, uz zamjenicu gradonačelnika Oliveru Majić sudjelovali su i zamjenica gradonačelnika Beča Maria Vassilakou, zamjenik gradonačelnice Varšave Michal Olszewski,  zamjenik gradonačelnika četvrti i savjetnik u gradskoj četvrti Mitte  Ephraim Gothe,  voditelj Ureda za planiranje grada Stockholma Thomas Stoll te voditelj Ureda za urbano planiranje i održivost grada Amsterdama Marloes Michels.
Dan kasnije, sudionici konferencije posjetili su bečki Aspern Seestadt koji je jedno od najvećih urbanističkih razvojnih četvrti u Europi s fokusom na održivost i visoku kvalitetu života.
 
U bečkom Musikvereinu, Olivera Majić prisustvovala je, koncertu Zagrebačke filharmonije pod ravnanjem dirigenta Davida Danzmayra koji se održao 16. listopada, a nazočila je i svečanom otvorenju izložbe Nives Kavurić-Kurtović koju je u sklopu projekta Godina kulture 2017 Austrija-Hrvatska, 18. listopada organiziralo Veleposlanstvo RH u Beču.
Pozdravnim govorima prisutnima su se obratili ravnatelj galerije Bildrecht Günter Schönberger, veleposlanica dr. Teresa Indjein iz Ministarstvoaza europsku integraciju i vanjske poslove Republika Austrije, pomoćnica ministrica kulture RH dr. Iva Hraste-Sočo, te kurator i kolekcionar dr. Alfred Brogyányi,.
 
 

Gradske vijesti - 2017.