clanak False

Zamjenica gradonačelnika primila sudionike PIF-a

17.09.2018.
Zamjenica gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević primila je u palači Dverce sudionike 51. PIF-a – Međunarodnog festivala kazališta lutaka koji je ove godine okupio 16 kazališta iz 12 zemalja.
 
Grad Zagreb prepoznaje važnost ovog Festivala i svojim doprinosom omogućava mu da ostane jedan od prepoznatljivih simbola Grada. Više od 150 sudionika učinit će da naš grad živi s lutkama tjedan dana. Festival, osim u dvorane, dovodi lutke i na ulice i trgove, kao npr. na pozornicu Glazbenog paviljona Zrinjevac, plato popularne Mamutice, naglasila je zamjenica gradonačelnika zaželjevši gostima dobrodošlicu uz želju da ponesu lijepe uspomene iz Zagreba.
 
Ravnatelj Kulturnog centra Travno i direktor Festivala Josip Forjan naglasio je da ovogodišnji PIF traje od 15. do 21. rujna i da će biti 18 izvedaba predstava u Zagrebu i jedna u Sisku. To je impozantan broj, a predstave su namijenjene, prvenstveno, za djecu, ali i za odrasle jer je taj žanr namijenjen i njima. PIF je i prijašnjih godina imao običaj partnerstva s drugim gradovima, a ove je godine to Grad Sisak. Festival je zanimljiv i to je prilika da zagrebačka publika uživa u kvalitetnim lutkarskim predstavama iz cijeloga svijeta. Očekujemo brojku od oko 10.000 posjetitelja na predstavama u dvoranama i onima koje će se odvijati na ulicama i trgovima, dodao je Josip Forjan.

Gradske vijesti - 2018.