clanak False

Zamjenica gradonačenika primila delegaciju Šangaja

02.02.2018.
Zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Jelena Pavičić Vukičević primila je danas u Gradskoj upravi delegaciju Šangaja -  direktoricu Ureda za informiranje Gradske uprave Grada Šangaja Tang Shifen, zamjenicu direktorice Ureda Qian Fei i glavnog tajnika Odbora kineskog festivala umjetnosti u EU Wang Haicena, koji su u Zagrebu zbog projekta - izložbe Amazing Shanghai: Artistic Photography Exhibition koja će u lipnju biti postavljena u Zagrebu. Sastanku su prisustvovali i voditelj Konfucijevog instituta Sveučilišta u Zagrebu Krešimir Jurak te Jelena Vrhovski iz Instituta.
 
Zaželjevši gostima dobrodošlicu u Zagreb, zamjenica gradonačelnika je naglasila da se veseli suradnji između dva grada u ovoj i budućim godinama te izrazila vjeru da će se, između ostalog, i u suradnji s Konfucijevim institutom, naši običaji i kultura još više nastojati približiti građanima Šangaja i Kine. Zamjenica Pavičić Vukičević također je istaknula da je Zagreb uvelike unaprijedio turističku ponudu, što je znatno povećalo broj turista, između kojih i gostiju iz Kine. Činjenica da smo ove godine treći put za redom proglašeni najboljom adventskom destinacijom u Europi također je pomogla razvijanju turizma ali mi i dalje želimo razvijati našu ponudu, pogotovo na kulturnom planu, o čemu govori i izložba iz sanktpetersburškog Ermitaža koju ćemo imati u travnju ove godine te vaša izložba u lipnju, dodala je zamjenica.
 
Direktorica Ureda za informiranje Gradske uprave Grada Šangaja Tang Shifen zahvalila je na prijemu, istaknuvši pritom da su Šangaj i Zagreb 38 godina prijateljski gradovi koji surađuju na mnogim područjima. Također je napomenula da će izložba Amazing Shanghai: Artistic Photography Exhibition Zagrepčanima, između ostalog, približiti izgled i život Šangaja, te uputila službeni poziv gradonačelniku na otvorenje izložbe, promocija u medijima.
 
Krešimir Jurak je naglasio da je 2018. godina proglašena godinom kineskog turizma u Europskoj uniji te, shodno tome, predložio da se u jednom od zagrebačkih muzeja omogući kineskim turistima dostupnost brošura i video materijala na kineskom jeziku kojima bi im se još više približio Zagreb i druge lokacije u Hrvatskoj. Također je ponudio i suradnju u pogledu plasiranja materijala u Turističkoj zajednici Šangaja.
 

Gradske vijesti - 2018.